Bahan-bahan :
Roti Gardenia 7 keping
1 Cawan Santan *1 Cawan Susu Segar *
1 Cawan Gula *
1 Cawan Air masak 3 bji Telur (size c)*
1 Cawan Tepung gandum *
1 sudu kecil esen vanila*
Secubit garam*
Mentega secukupnya untuk sapu sekeliling loyang (kalau saya loyang lapik kertas minyak senang nak keluarkan bengkang nanti)
Cara-cara memasak :
1. Rendam roti yang dah di carik-carik ke dalam air masak 1 cawan tadi ke dalam mangkuk besar. (Tekan2 roti tadi sampai meresap air. Rendam 10 minit sampai kembang.
2.Blender semua bahan yang bertanda * 2 minit masukkan bahan Blender ke dalam mangkuk yang berisi roti tadi kacau-kacau rata.
3. Tuangkan kesemua bahan-bahan tadi ke dalam loyang yang telah di sapu mentega.
4. Bakar dalam oven api atas bawah suhu 180 °c (ikut kesesuaian oven masing) selama 40 hingga 50 minit.
Siap!

No comments:
Post a Comment